Šaltojo sezono skoniai
Rūta Šiušienė
Besikeičiantys sezonai naujienų atneša ne tik į drabužių spintą, bet ir į mūsų virtuves. Jeigu vasaros, o ypač šios, neįsivaizduojame be gaivinančio ir vėsinančio maisto, tai atėjus rudeniui natūraliai pradedame ilgėtis šilumos.
Virtuvėje ima rastis vis daugiau šakninių, raugintų daržovių, o be moliūgų sriubos ar obuolių pyrago tikriausiai retas kuris įsivaizduojame lietuvišką rudenį.
Panašios tendencijos atkeliauja ir į konditerijos pasaulį – gaivinantys vaisių įdarai vietą užleidžia riešutams, rudens uogoms. Asortimente rasite tiek graikinių riešutų ar pistacijų kremo, tiek bruknių uogienės ar šalčiu džiovintų spanguolių. Ir žinoma nepamirškime mūsų naujienos – moliūgų ir pasiflorų įdaro, kuris kepiniui suteiks nuostabaus ir rudens skonio!
Rudenį Lietuvoje neišstumiamas sezono vaisius – obuolys. Asortimente obuolius siūlome įvairių formų: pjaustyti kubeliais, skiltelėmis, tyrė; su cukrumi ar be jo; su įvairiais prieskoniais (pvz., cinamonu ir bergamotėmis), jau paruoštus štrudelio įdarui ir pan., kaip visada – pasirinkimus nulems tik jūsų fantazija.
Dar mėnesėlį kitą pasidžiaukime obuoliais, kol prieškalėdiniu laikotarpiu į pirmas vietas išsiverš aguonos. Bet apie jas – kitą kartą!