Desertų genijaus įkvėptos tartaletės

Rūta Šiušienė

Rūta Šiušienė

Jeigu dabar manęs paprašytų įvardinti konditerijos Mocartą – neabejotinai pirmiausiai ištarčiau prancūzo Cedric Grolet vardą. Desertų genijus, ne kitaip! Cedric mėgsta iš naujo atrasti prancūziškus desertus, juos interpretuoja daug dirbdamas su vaisiais. Taigi jo įkvėpti, pristatome mūsiškę desertų su vaisiais ir uogomis seriją.

Šį kartą dėmesį skirsiu tartaletėms – tai puikus, lengvas, traškantis ir kartu minkštas desertas, kurį labai nesudėtinga pritaikyti įvairiems sezonams. Vasara tam ypač tinkamas metas – kai krūmai aplipę prisirpusiomis uogomis, o medžių šakos lūžta nuo vaisių. Šaltuoju sezonu vietoj šviežių uogų ar vaisių puikiausiai tarnauja tyrės ar šaldytos uogos.

 

Tartalečių apačiai naudojame traškios tešlos mišinį, jeigu norisi pagilinti tekstūrą, dedame migdolų miltų. Toliau seka minkštas marcipaninis vidus, o viršus paliekamas kiekvieno interpretacijai – nuo įkeptų uogų ar vaisių tyrių pavidale, iki šviežių sezono gėrybių.

Interpretuoti galime ne tik su lengvai keičiama viršutine deserto dalimi, bet ir jo formomis. „Minordija“ siūlo kelių dydžių – 1, 2 ar didesnei asmenų grupei skirtus žiedus, taip pat skirtingų dydžių formas.

Jūsų akims – mūsų tartalečių improvizacija, įkvėpta desertų genijaus Cedric Grolet!

Cedric Grolet, nuotrauka: www.gastronomos.fr

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis