Žiemiškos šventės ir žiemiški saldumynai
Rūta Šiušienė
Žiemai besiritant į antrą pusę ir naujiems metams išaušus, prasideda mūsų valstybei taip svarbios progos. Artėjant dar vienai iš jų – vasario 16-ajai, šalies Prezidentė šiais metais kviečia ją pasitikti su džiugesiu ir paminėti neįprastai. Kovą laukia Nepriklausomybės atkūrimo diena, tad šiuo žiemos laiku progų švęsti, susitikti su draugais kavos ir deserto gabalėlio tikrai netruks. O kai šalta, deserto norisi dar labiau, ir visai ne vasariško! Tad šį kartą aš apie juos – žiemiškus skanumynus.
Šaltuoju metų laiku organizmas natūraliai labiau linksta prie sotesnio, daugiau kalorijų turinčio maisto. Ne išimtis ir saldėsiai – juk žiemą kur kas mažiau norisi atsigaivinti ledais ar uogų desertu, nes priešingai – norisi sušilti. O šildo pirmiausiai kaloringesnio torto ar pyrago gabalėlis, puikiai derantis prie pašnekesių ilgais tamsiais vakarais.
Renkantis desertus žiemą, be išimčių pirmauja šokoladas – šokolado kremas, putėsiai, tortai ir pan. Panašiai populiarūs yra ir riešutiniai gaminiai, pvz., klasikinis tortas „Opera“. Labai mėgstamas yra ir visų pažįstamas „Napoleonas“, ar ne tiek seniai mūsų atrasti sūrio gaminiai – pyragaičiai iš maskarponės ar „Džiugo“ sūrių.
Kiekvienas metų laikas savaip ypatingas ir leidžiantis pasimėgauti savo privalumais – ar tai būtų smagus pasivaikščiojimas snieguotame miške, sportiškai ant slidžių praleista popietė, ar vakaras su mielais draugais prie židinio su mėgstamu žiemos desertu bei puodeliu arbatos. Pasimėgaukime žiema ir skaniu desertu!