Žiemiškos šventės ir žiemiški saldumynai

Rūta Šiušienė

Rūta Šiušienė

Žiemai besiritant į antrą pusę ir naujiems metams išaušus, prasideda mūsų valstybei taip svarbios progos. Artėjant dar vienai iš jų – vasario 16-ajai, šalies Prezidentė šiais metais kviečia ją pasitikti su džiugesiu ir paminėti neįprastai. Kovą laukia Nepriklausomybės atkūrimo diena, tad šiuo žiemos laiku progų švęsti, susitikti su draugais kavos ir deserto gabalėlio tikrai netruks. O kai šalta, deserto norisi dar labiau, ir visai ne vasariško! Tad šį kartą aš apie juos – žiemiškus skanumynus.

Šaltuoju metų laiku organizmas natūraliai labiau linksta prie sotesnio, daugiau kalorijų turinčio maisto. Ne išimtis ir saldėsiai – juk žiemą kur kas mažiau norisi atsigaivinti ledais ar uogų desertu, nes priešingai – norisi sušilti. O šildo pirmiausiai kaloringesnio torto ar pyrago gabalėlis, puikiai derantis prie pašnekesių ilgais tamsiais vakarais.

Tema 23 1 pav

Renkantis desertus žiemą, be išimčių pirmauja šokoladas – šokolado kremas, putėsiai, tortai ir pan. Panašiai populiarūs yra ir riešutiniai gaminiai, pvz., klasikinis tortas „Opera“. Labai mėgstamas yra ir visų pažįstamas „Napoleonas“, ar ne tiek seniai mūsų atrasti sūrio gaminiai – pyragaičiai iš maskarponės ar „Džiugo“ sūrių.

Tema 23 2 pav Tema 23 4 pav

Kiekvienas metų laikas savaip ypatingas ir leidžiantis pasimėgauti savo privalumais – ar tai būtų smagus pasivaikščiojimas snieguotame miške, sportiškai ant slidžių praleista popietė, ar vakaras su mielais draugais prie židinio su mėgstamu žiemos desertu bei puodeliu arbatos. Pasimėgaukime žiema ir skaniu desertu!

Tema 23 3 pav

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis