Ruošiamės Kalėdoms – nuo formelių iki mišinių
Rūta Šiušienė
Likus vos daugiau nei mėnesiui iki svarbiausių metų švenčių, pats laikas baigti dėliotis savo kalėdinį asortimentą, kuriam įkvėpimo, tikiu, rasite ir mano įraše. Tiesa, šį kartą vaizdų bus daugiau, nei skaitymo!
Ruošiantis žiemos šventėms, siūlau pradėti nuo paties matomiausio dalyko, t.y. produkto pakuotės ir formos. Kalėdoms jų pasiūlyti galime kaip niekada daug, pradedant kepimo ir pakavimo formelėmis, baigiant įvairiais maišeliais – patinkančių pavyzdžių siūlau paieškoti mūsų galerijoje.
Kalėdinius gaminius išskirtinius daro ne tik pakuotė, bet ir šventinis dekoras. Šioje srityje taip pat gausu pasirinkimo – tradicinis imbierinis žmogeliukas (angl. gingerbread man); žaižaruojantys Kalėdų žaisliukai; įvairūs baltojo, juodojo, raudonojo šokolado dekoro elementai; sidabro ar aukso dulkės pyragams bei pyragaičiams ir dar daugiau.
Neapsieisime, žinoma, ir be žiemos skonių. Tam turime jau paruoštų mišinių meduolių gamybai, naują mišinį pyrago gamybai su saldžiuoju pupmedžiu ar su baltojo šokolado gabalėliais ir džiovintomis spanguolėmis – beliks tik išsirinkti kepinio formą!
Na, o skoniui paryškinti pasiūlysime įvairiausių įdarų – tradicinis marcipanas, marcipanas su apelsinais, apelsinų įdaras su gvazdikėliais, uogų-vaisių įdaras su kalėdiniais prieskoniais, apelsinų žievelėmis, imbierinis ar sausainių įdaras SPECULOOS. Taip pat nesenstanti Kalėdų klasika – riešutai bei džiovinti vaisiai, tiek sausi, tiek jau paruošti naudojimui aguonų įdarai. Belieka tik išsirinkti!
Tad rinkitės, derinkite tradicinius skonius, o galbūt šioms Kalėdoms sukurkite kažką visai netikėto ir naujo. Įkvėpimo ir sklandaus pasiruošimo šventėms!