Pasaulio skoniai: karamelė
Rūta Šiušienė
Šiandien trumpai papasakosiu apie karamelę. Karamelė yra vienas mėgstamiausių skonių ir jau kuris laikas nesitraukia iš pasaulio skonių top penketuko!
Karamelė (pranc. caramel, nuo lot. cannamella, ‘cukranendrė’) – tai konditerinis gaminys, gaunamas lėtai kaitinant cukrų (170 °C), spalva vyrauja nuo švelniai iki tamsiai oranžinės. Ji gali būti naudojama paskaninti įvairius desertus, pudingus, kaip įdaras, glaistas, pertepimui ir t.t.
„Minordija“ turi nemažą karamelės pasirinkimą, tiksiantį įvairių konditerinių idėjų įgyvendinimui.
Termostabilus karamelinis įdaras kepimui – puikiai tinkamas bandelėms, pyragams, tartaletėms. „Milijonieriaus“ karamelė ir „Bonoffee toffee“ – aukštos kokybės termostabilūs gaminiai kepimui, konditeriniams kremams, pertepimui, įdarams. „Dulce de leche“ asortimente galite rasti sūrią karamelę, sūrios karamelės kubelius, karamelizuotus lazdynų arba migdolų riešutus.
Karamelė kaip gaminys neturi sezoniškumo, tad jei norite neatsilikti nuo mėgstamiausių pasaulio skonių, savo asortimente visuomet turėkite bent keletą karamelinių gaminių. Saldaus ir šilto pavasario!