Lengvas ir traškus… morengas
Rūta Šiušienė
Atšilus orams ir po truputį nedrąsiai žengiant vasarai, visai pelnytai prisiminiau tokiems orams labai tinkantį, lengvą kaip orą produktą – morengą. Sakau „produktą“, o ne „desertą“, nes jį galima panaudoti tikrai ne vien saldumynų stalui!
Morengas yra nebrangus ir ilgai galiojantis gaminys. Paprastai jis gaminamas iš natūralaus kiaušinio baltymo ir cukraus. Mūsų įmonė gali pasiūlyti sausus kiaušinių baltymų miltelius BEZA CLASSIC. Pagaminamas jis irgi labai greitai, ilgiausiai užtrunka džiovinimas, kurį reikia atlikti kokybiškai, o jau vėliau, paruoštus morengus sandariai laikant, galima naudoti ir keletą mėnesių.
Taigi, jei turėsite iš anksto pasiruoštų morengų, juos visuomet galėsite panaudoti desertams gaminti: iš didesnių paplotėlių paruošti sluoksniuotą tortą, perteptą šokoladiniu kremu ar vaisių įdaru, pagaminti šviežiomis uogomis skanintus morenginius krepšelius. Mažesni morengų gabalėliai tiks papuošimams, ledams su įvairiausiais priedais ar saldžiai sriubai paskaninti. Be to, siūlau išbandyti ne tik saldžias variacijas – jei ruošiant morengus įbersite džiovintų česnakų ar pipirų, gausite labai pikantišką ir malonų priedą burokėlių sriubai ar skaidriam sultiniui!
Vasarą siūlau vėl prisiminti šį paprastą, bet gana plačiai panaudojamą produktą. Kepkite paplotėlius tortams, ruoškite morenginius krepšelius desertams ar mini papuošimus, gardinkite sriubas!