Lengvas ir traškus… morengas

Rūta Šiušienė

Rūta ŠiušienėAtšilus orams ir po truputį nedrąsiai žengiant vasarai, visai pelnytai prisiminiau tokiems orams labai tinkantį, lengvą kaip orą produktą – morengą. Sakau „produktą“, o ne „desertą“, nes jį galima panaudoti tikrai ne vien saldumynų stalui!

Morengas yra nebrangus ir ilgai galiojantis gaminys. Paprastai jis gaminamas iš natūralaus kiaušinio baltymo ir cukraus. Mūsų įmonė gali pasiūlyti sausus kiaušinių baltymų miltelius BEZA CLASSIC. Pagaminamas jis irgi labai greitai, ilgiausiai užtrunka džiovinimas, kurį reikia atlikti kokybiškai, o jau vėliau, paruoštus morengus sandariai laikant, galima naudoti ir keletą mėnesių.

Tema 12 1 pav

Taigi, jei turėsite iš anksto pasiruoštų morengų, juos visuomet galėsite panaudoti desertams gaminti: iš didesnių paplotėlių paruošti sluoksniuotą tortą, perteptą šokoladiniu kremu ar vaisių įdaru, pagaminti šviežiomis uogomis skanintus morenginius krepšelius. Mažesni morengų gabalėliai tiks papuošimams, ledams su įvairiausiais priedais ar saldžiai sriubai paskaninti. Be to, siūlau išbandyti ne tik saldžias variacijas – jei ruošiant morengus įbersite džiovintų česnakų ar pipirų, gausite labai pikantišką ir malonų priedą burokėlių sriubai ar skaidriam sultiniui!

Tema 12 3 pav Tema 12 2 pav

Vasarą siūlau vėl prisiminti šį paprastą, bet gana plačiai panaudojamą produktą. Kepkite paplotėlius tortams, ruoškite morenginius krepšelius desertams ar mini papuošimus, gardinkite sriubas!

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis