Bemielė duona – ne tik didžiųjų kepyklų privilegija

Kęstutis Kinas

Kęstutis Kinas

Naujaisiais 2020-aisiais metais pirmasis mano tribūnos įrašas nebus visai „naujas“, o kaip tik – tarsi tęstinumas praėjusių metų temos, kuomet pristačiau sausą raugą.

Rinkoje pastebimai tęsiasi bemielės duonos populiarėjimo tendencija – ši duona dažnai brangesnė, išsiskiria dominuojančiu raugo skoniu, tačiau tai nebėra nišinė ar tik didžiųjų kepyklų duona, o atvirkščiai – šiandien yra tarsi būtinybė tokios rūšies bent vieną gaminį turėti savo asortimente. Jos populiarumas pagrindžiamas senosiomis lietuviškomis tradicijomis, gaminyje dominuoja kitokios nei įprasta skonio savybės – švelnus ir neaitrus raugo skonis.

Įprastai, produktai be mielių siejami su ilgu rauginimo bei ilgesniu gaminimo procesu. Norėdami sutrumpinti gamybos kelią, mūsų partneriai sukūrė ir pristato „Proson Rustic“ kvietinio raugo produktą, kuris padeda sutrumpinti duonos gaminimo procesą, suteikia gerą aromatą ir malonų skonį, gaminio nepadaro rūgščiu.

Šio produkto dėka ir mažos kepyklos gali sau leisti turėti asortimente ir pirkėjams pasiūlyti bemielę duoną. „Proson Rustic“ veikimas labai panašus kaip mielių – pagreitina visą procesą.

Gaminio sudėtis: sausas kviečių raugas (35%), rapsų aliejus, pradinės bakterijos, fermentas (kviečių), miežių salyklo miltai, miltų apdorojimo medžiaga E300. Naudoti iki 4% miltų kiekiui.

Kviečiu išbandyti!

Kairėje: Bemielė ruginė – kvietinė duona su sėklomis. Dešinėjė: Bemielė pilno grūdo kvietinė duona ©Minordija

Tamsi bemielė itališka duona CIABATTA ©Minordija

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis