Apie pavasario spalvas konditerijoje
Rūta Šiušienė
Po tamsesnio žiemos sezono ir ilgų niūrių vakarų, spalvų imame ilgėtis ne tik gamtoje, bet ir visoje mus supančioje aplinkoje. Ne išimtis ir mano profesija, kur artėjantis pavasaris ir pirma didelė metų šventė – Velykos – įneš taip išsiilgtų pokyčių. Spalvų po truputį atsiranda ne tik ant pačių konditerijos gaminių, bet ir ant pakuočių, keksų krepšelių, papuošimų.
Pavasarį populiariausios švelnios spalvos – rausvos, gelsvos, žalsvos, – kurios artėjant vasarai ima vis intensyvėti. O ir patys gaminiai ne tik ryškėja, bet „lengvėja“ ir jų sudėtis: mažėja šokoladinių gaminių, o į pirmas gretas ima veržtis vaisiai, uogos (kol kas dažniausiai dar šaldytos) ir įvairios tyrės. Įvairiaspalvės vaisių tyrės naudojamos ne tik tortams puošti, bet ledams, šerbetams gaminti, taip pat netrukus prasidės ir tirštųjų kokteilių “smothie” – sezonas.
Žinoma, pavasario gaivos konditerijos gaminiuose gali įnešti ne tik įvairios spalvos, bet ir žaisminga gaminio forma ar pjūvis, taip pat mano minėti papuošimai ir pakuotė. Spalvingo ir saldaus pavasario!