Žemo glikeminio indekso grūdinė „MULTISEED“ duona

Nerijus Stankevičius

Maži pakeitimai maisto racione gali tūrėti didėlę įtaką, ypač jei kalbame apie sveikos mitybos įpročius. Todėl mes visi ieškome būdų kaip pagerinti savo kasdienio maisto pasirinkimus tam, kad užtikrinti ilgą ir visavertį gyvenimą. O turbūt lietuvių kultūroje nėra labiau neatsiejamo maisto produkto nei duona.  

Naujausi Oksfordo universiteto mokslininkų tyrimai parodė, kad pakeitus savo mityboje įprastą duoną į duoną su žemu glikeminiu indeksu sumažėja tikimybė susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis bei padeda kontroliuoti viršsvorį, apsaugo nuo antro tipo diabeto. Glikeminis indeksas (GI) parodo maisto produktų įtaką gliukozės lygiui kraujyje. Maistas su žemesniu glikeminiu indeksu iš lėto ir tolygiai kelia cukraus lygį kraujyje, taip užtikrindamas ilgiau besitęsiantį sotumo jausmą. Valgant aukšto GI maisto produktus insulino ir gliukozės lygis kraujyje greitai kyla ir stipriai krenta, o šie svyravimai yra žalingi žmogaus organizmui, tuomet gali sutrikti medžiagų apykaita bei hormonų veikla, kas laikui bėgant veda prie ligų, susijusių su širdies ir kraujotakos problemomis. 

Ne visos duonos yra žemo glikeminio indekso – daugelis jų patenka į vidurinį segmentą. Tačiau čia išsiskiria duonelė „MULTISEED“. Duona, iškepta iš „MULTISEED“ mišinio, yra ne tik nuostabaus skonio, kvapnaus aromato, bet ir pasižymi žemu GI. ,,MULTISEED“ mišinyje yra atidžiai suderinta moliūgų, saulėgrąžų ir linų sėklų kombinacija, kuri kartu su kviečių sėlenomis ir avižų dribsniais suteikia duonai atvirą struktūrą ir padaro ją sveikesniu pasirinkimu kasdieninėje mityboje.   

Be visų šių sveikatos privalumų ,,MULTISEED“ taip pat pasižymi ypač dideliu universalumu. Iš šio mišinio galima išsikepti įvairių rūšių duonos gaminius, tokius kaip sumuštinių duoną, pusrytines bandeles, krekerius ar grissini duonos lazdeles. ,,MULTISEED“ taip pat puikiai dera su saldžiais ir pikantiškais įdarais. Naudojant šį mišinį galima pasigaminti sluoksniuotą tešlą, iš kurios lengvai pasidarysite saldžius ar pikantiškus sukučius bei bandeles. Lengvai pagaminama trapi tešla, kuri gali virsti įvairaus tipo sausainiais. 

,,MULTISEED“ Jūsų asortimentą gali papildyti ne tik įvairiais kokybiškais gaminių skoniais, bet ir sveikesniu gyvenimo pasirinkimu. Kviečiame išbandyti! 

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis