Pasiruoškite šiltiems ir dėgniems orams

Kęstutis Kinas

Kęstutis Kinas

Atėjus pavasariui, šylant orams bunda gamta, tuo pačiu siunčia priminimą duonos gamintojams, kad didėja ir pelėsio tikimybė gaminiuose. Nuo seno rinkoje yra įvairių priemonių prieš pelėsio dauginimąsi, įvairių tipų, nuo kalcio propionato ar sorbo rūgšties iki natūralių skystų ar miltelinių priedų.

Šia tema ir norėčiau pasidalinti savo mintimis. Prieš daug metų Minordija pradėjo prekiauti pačiais paprasčiausiais priedais prieš pelėsį, atrodė, jog pagal suteikiamą efektą turime tai, ko reikia rinkai. Rinkai diktuojant sąlygas dėl švarių etikečių bei kuo natūralesnių priedų stengiamės eiti koja kojon su naujovėm ir plečiame savo priešpelėsinių priedų asortimentą. Mūsų seserinės kompanijos Sonneveld mokslininkai vis tobulina priedus nuo pelėsio, rasdami naujų ir tobulesnių būdų kovai su pelėsiu. Pavyzdžiui dirbant su SNP Booster mes pastebim vis mažesnį poveikį mūsų gamybiniams procesams, tokiems kaip mielių veikimo stabdymas, stiprus nepageidaujamas kvapas po kepimo ir pan. Mes galim pasidžaugti dirbdami su švarios etiketės produktais, kurie gaminami naudojant naujausias technologijas tad šie produktai garantuoja geriausią efektą, o kykybė kontroliuojama ir užtikrinama nuolatiniais testais nepriklausomose laboratorijose.

SNP Booster pasižymi nedidele dozuote nuo 0,5 iki 1% bendram miltų kiekiui. Norimą dozuotę galima paskaičiuoti keliais būdais: pagal PH arba apytiksliai įsivertinus savo receptūrą. Apie PH galiu pasakyti gan paprastai, kuo aukštesnis gaminio PH tuo daugiau SNP Booster, tai reiškia, kad kuo mažiau rūgšties turime gaminyje tuo daugiu SNP booster turėčiau dėti. Batono PH yra aukštas 5-6,2, o ruginės duonos ph yra žemesnis – apie 4, vadinasi į batono tešlą dėsime procentaliai daugiau SNP booster nei į ruginės duonos tešlą, kad gautume tą patį prieš pelėsinį efektą.

Dabar pats laikas, naudojant mūsų SNP Booster, pasiruošti šiltų ir drėgnų orų periodui.

Loading Images
wpif2_loading
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis