Ateities produktas: pūsti grūdai
Kęstutis Kinas
Šįsyk trumpai papasakosiu apie, mano manymu, ateities pagardą duonai – pūstus grūdus. Sakau, „ateities“, nes kol kas duonoje ar kituose gaminiuose, išskyrus sausus pusryčius, šių produktų nematome, bet tikrai pamatysime (tereikia truputį fantazijos)!
Taigi visų pirma – kas per stebuklas tie pūsti grūdai ir iš kur jie atkeliavo? Pūsti grūdai – tai karščiu apdoroti rugių, kviečių ar miežių grūdai, išsiskiriantys ypatingu švarumu ir gera „išeiga“ (priima 1,5 k. daugiau vandens). Nors šie produktai jau pamėgti skandinavų, mūsų lietuviškai akiai jie kol kas neįprasti savo forma – tai nei skeltas, nei grynas grūdas, kuo jis man ir yra įdomus.
O panaudojimo variantus galime sukurti kartu – kol kas išbandžiau jį su tradicine mūsų duona, tačiau matau galimybių ir ne tokiam standartiškam produktui: naujam saldumynui, konditeriniam gaminiui ar šokolado skanėstui. Jeigu suintrigavau – kviečiu išbandyti!