Panettone

Nerijus Stankevičius

Panettonė – itališkų pyragų karalienė, kuri jei pastebėjote, apačioje turi skylutes. Nepagalvokite, kad tai kažkokia klaida ar pažeidimas. Priešingai, tai kokybės ženklas, kuris leidžia mums suprasti, kad kepėjai laikėsi visų gamybos tradicijų.

Šio skanėsto gamybai turime skirti daugiau dėmesio bei laiko, paprastai, natūraliam procesui įvykti reikia keletos dienų. Norint suprasti iš kur atsiranda skylutės, turime išlaukti būtent paskutinio proceso, kai gaminys yra iškeptas ir pasiruošęs būti apverčiamas aukštyn kojom. Norint, kad viršūnė būtų tobulos formos, o pats gaminys minkštas bei išlaikantis plėšomą tekstūrą Panettone yra perveriama apačioje bei pakabinama atvėsti. Kitu atveju skanėstas suglebs ir praras savo išskirtinę išvaizdą. Taip pat, vėstant kabančiai Panettonei, kylanti drėgmė nepalieka gaminio ir leidžia jam išlaikyti išskirtinai ilgą šviežumą.

O šiam nepaprastam kepiniui geriausias pagalbininkas – Dolce Forno, mišinys su natūraliu raugu. Jis ne tik užtikrina sklandžią ir lengvą panetonės gamybą, bet ir suteikia šiam gaminiui išskirtinę tekstūrą bei aromatą. Aromatą, kuris laikui bėgant ne tik neišblėsta, bet su lyg kiekviena diena darosi vis nuostabesnis.

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis