Kai užklumpa netikėti svečiai arba kaip pasiruošti neplanuotiems užsakymams

Rūta Šiušienė

Rūta Šiušienė

Nors juokaujama, jog tik kelininkus kiekvienais metais žiema užklumpa netikėtai, kasdienybėje tiek namuose, tiek versle pasitaiko situacijų, kurioms iš anksto pasiruošta nebuvo ir reikia „ką nors“ sugalvoti ekspromtu.

Gerai, jei tai tik keletas svečių, kuriuos pavaišinti gali skanumynu, iškeptu su šaldiklyje turima sluoksniuota tešla, bet kaip pasiruošti situacijoms, kuomet sulaukti neplanuoto kliento užsakymo: „reikia rytojaus rytui, 100 žmonių konferencijai“. Beje, artėjant Kalėdoms, tokių situacijų gali pasitaikyti tikrai ne viena!

Ir iš tiesų, sprendimų yra, tik reikia išsirinkti jums labiausiai tinkamą:

Gaminių šaldymas – jeigu iš patirties žinote, jog artėjant švenčių periodui, laikas nuo laiko pasitaiko neplanuotų užsakymų, jiems pasiruošti galite šaldydami gaminius iš anksto. Prireikus, juos beliktų atšildyti ir dekoruoti. Tokio sprendimo minusas – reikia turėti atskirą vietą produktų šaldymui.

Pyragų gamybai skirti ruošiniai – puikiai tinka vykdant didelius ir skubius užsakymus, padeda atlaikyti padidėjusias gamybos apimtis bei pagreitinti procesus. Sprendimas netinkamas, jeigu neplanuoto kiekio reikia po valandos ar kelių.

Dar vienas, šiuo mūsų pačių šiuo metu išbandomas variantas – šaldyti jau paruošti gaminiai. Toks sprendimas itin tinkamas ekstra situacijoms – saldumynams paruošti užtenka 20 minučių, t.y. tiek, kiek užtrunka juos išėmus iš šaldiklio atšildyti. Jeigu laiko turima daugiau, gaminius galima papuošti aukso lapeliu ar dulkėmis.

Šiuo metu išbandome keturių skonių vieno kąsnio pyragaičius su lėkštelėmis – didesnis ir turtingesnis variantas prabangiam desertui – bei neporcionuotus plokštainio tipo gaminius, kuriuos galima susipjaustyti pagal savo poreikius. Sakyčiau, idealus variantas konferencijoms, banketams ir pan.

Pabaigai, labiausiai temai užbaigti tinkanti patarlė sako, jog atsarga gėdos nedaro 😉 O kad beprasidedantis švenčių sezonas praeitų su kuo mažiau streso, linkiu, kad viskas vyktų pagal planą!

 

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis