Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms

Rūta Šiušienė

Rūta ŠiušienėArtėja gražiausios metų šventės, kartu laukimo ir dovanų metas. Dovanas tradiciškai dalijame linkėdami gero – šeimai, draugams, bendradarbiams ar savo klientams. Man, kaip konditerei, ši šventė laukiama dar ir dėl to, kad, puošiant šventinius desertus, tai puiki proga eksperimentuoti ir išbandyti naujus puošybos būdus.

Nors dovanoti valgomas dovanas dar, atrodo, visai nesena tradicija, šį kartą papasakosiu apie jų teikimą ne draugams, tačiau verslo partneriams ar klientams. Kodėl verta rinktis valgomas? Atsakysiu paprastai – valgomi kūriniai visuomet šiltai sutinkami, o ir ruošiant juos, galimybės nustebinti beveik neribotos – viskas priklauso tik nuo jūsų fantazijos ir turimų lėšų.

Tad jeigu reikia didesnio kiekio, tačiau nedidelių individualių dovanėlių, siūlau rinktis sausainius. Parinkus formą (tradicinius žiemą primenančius angelus, snaiges ir eglutes ar pačių kurtas įmonės „veidą“ atspindinčias formeles), žiemišką glaistą ir išsiskiriantį įpakavimą, tikrai neliksite nepastebėti.

Tema 6 2 pav
Tema 6 4 pav

Šiek tiek sudėtingesni ir labiau kolektyvui dovanoti tinkami yra didesni kepiniai – pyragai ir keksai. Jų pasirinkimas irgi itin platus: keičiant formą ir gaminio sudėtį, rasite sau priimtiniausią variantą.

Tradiciniai pyragai kvepia „Kalėdomis“, t.y. juos kepant naudojami šias šventes primenantys prieskonių deriniai: cinamonas, gvazdikėlis, kardamonas ir pan. Lietuvių stalui truputį įprastesni yra aguonų pyragai (prie šių tikrai labai dera medus, riešutai).

Nepamirškime ir keksų – Europoje populiarių kepinių su džiovintais vaisiais, riešutais. Tai soti, kvapni ir skani dovana.

 Tema 6 1 pavTema 6 3 pav

Jeigu jau radote sau tinkamą kepinį, jam dekoruoti naudokite ir šventines spalvas – baltą, raudoną, žalią. Nepamirškite ir papuošimų, kurių pasirinkimas tikrai nemažas.

Ar valgomas dovanas kepsite patys, ar pasinaudosite nemažu paruoštos produkcijos asortimentu (kalbu tiek apie mišinius kepiniams, tiek jų puošybą), linkiu, jog šis darbas būtų labai malonus ir, galbūt, įtraukiantis ir daugiau kolektyvo. Gražaus švenčių laukimo!

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis