Pavasario puošmena – Velykų boba

Nerijus Stankevičius

Šiemet, besitraukiant kaip niekad baltai žiemai, ir, atėjus spalvingajam pavasariui, ne už kalnų didžiausia pavasario šventė –  Velykos. Šventos Velykos tiesiog neįsivaizduojamos be įvairiaspalvių margučių, jų ridenimo bei stipriausiojo kiaušinio varžybų. Na, o mūsų senoliams velykinis stalas buvo šių švenčių kulminacija, garbingiausioje jo vietoje pūpsodavo Velykų boba.

Pati Velykų boba – tai saldus mielinės tešlos pyragas, įprastai kepamas tuščiavidurėje formoje, o senaisiais laikais – puodynėje, kurią sudaužydavę senoliai išimdavo jau iškepusį gaminį. Šis tradicinis kepinys būdavo praturtintas sviestu , kiaušiniais, sauja riešutų, džiovintų vaisių ar kitų skanumynų. Atvėsinta boba būdavo puošiama baltais ar spalvotais glajais, apibarstoma riešutais ir vaisiais. Šio pyrago puošyba ir aukštis rodydavo šeimininkės išradingumą.

Šiandien velykines bobas siūlome puošti tradiciniais riešutais ar džiovintais vaisiais, ar pasirinkti patinkančius pabarstukus. Nusišypsoti pakvies teminiai šokoladiniai papuošimai. Minordijos pasiūlymuose rasite spalvotus skirtingų tekstūrų ir paruošimo būdų glaistus. 

Minordijos komanda Jums linki kūrybingų, šiltų bei spalvingų šventų Velykų!

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis