Pavasario puošmena – Velykų boba
Nerijus Stankevičius
Šiemet, besitraukiant kaip niekad baltai žiemai, ir, atėjus spalvingajam pavasariui, ne už kalnų didžiausia pavasario šventė – Velykos. Šventos Velykos tiesiog neįsivaizduojamos be įvairiaspalvių margučių, jų ridenimo bei stipriausiojo kiaušinio varžybų. Na, o mūsų senoliams velykinis stalas buvo šių švenčių kulminacija, garbingiausioje jo vietoje pūpsodavo Velykų boba.

Pati Velykų boba – tai saldus mielinės tešlos pyragas, įprastai kepamas tuščiavidurėje formoje, o senaisiais laikais – puodynėje, kurią sudaužydavę senoliai išimdavo jau iškepusį gaminį. Šis tradicinis kepinys būdavo praturtintas sviestu , kiaušiniais, sauja riešutų, džiovintų vaisių ar kitų skanumynų. Atvėsinta boba būdavo puošiama baltais ar spalvotais glajais, apibarstoma riešutais ir vaisiais. Šio pyrago puošyba ir aukštis rodydavo šeimininkės išradingumą.

Šiandien velykines bobas siūlome puošti tradiciniais riešutais ar džiovintais vaisiais, ar pasirinkti patinkančius pabarstukus. Nusišypsoti pakvies teminiai šokoladiniai papuošimai. Minordijos pasiūlymuose rasite spalvotus skirtingų tekstūrų ir paruošimo būdų glaistus.
Minordijos komanda Jums linki kūrybingų, šiltų bei spalvingų šventų Velykų!