Apie funkcinius priedus

Kęstutis Kinas

Kęstutis KinasŠįkart papasakosiu apie naujausią savo atradimą – minkštumo ir drėgmės suteikiantį priedą PROSON XS. Šį, kaip ir kitus funkcinius priedus, mums tiekia olandų kompanija Sonneveld. Ilgą laiką tokių vienai funkcijai skirtų priedų (pvz., spalvai, minkštumui, šviežumui ar skoniui suteikti) neturėjome, todėl PROSON XS man buvo atradimas – nustebino ne tik savo konsistencija, bet ir savybėmis.

Pats produktas labai skiriasi nuo kitų panašių rinkoje esančių funkcinių priedų – pirmiausia, tai ne įprastas mišinys (kuris dažniausiai ne tik suteikia tešlai apimties, bet ir įgeria vandenį), bet labiau presuotas mieles primenantis 1 kg stačiakampis blokelis. Tokia forma yra patogi kepėjui, nes nedulka, miltai nepapuola į kvėpavimo takus. Vienu didžiausių privalumų įvardinčiau ir tai, jog naudojant šį priedą nereikia keisti gaminių receptūros – pakanka tiesiog papildomai įdėti maišant tešlą.

Tema 3 1 pavTema 3 2 pav

Eksperimentuodamas pastebėjau ir dar vieną puikią savybę – PROSON XS padeda šviežumą ilgiau išlaikyti ne tik ką tik iškeptuose kvietiniuose gaminiuose, bet tinka ir užšaldytiems (jeigu kepinį užšaldysite ir vėliau lėtai atšildysite, skirtumo tarp tokio ir šviežiai iškepusio beveik nepajusite).

Kur naudoti? Tinka kvietiniams gaminiams (kuriuose gali būti iki 20% rugių): čiabata, bagetė, batonas, sluoksniuoti gaminiai, forminės duonos.

Sudėtis: kvietiniai miltai, augalinis aliejus (rapsų, palmių), kvietinio salyklo miltai, emulsiklis: E471, fermentai (kviečių).

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis