Apie naujas desertines pastas
Rūta Šiušienė
Jau kuris laikas konditerijoje stebima nauja tendencija – į gaminius atkeliauja grūdai ir sėklos. Labiausiai jie vertinami ne tik dėl pačių skonio savybių, bet ir įdomesnių pojūčių juos ragaujant – burnoje kažkas šiugžda, krebžda ar spragsi. Jei dar neteko nieko panašaus patirti – rekomenduoju – išbandykite florentinus su linų sėmenimis ar bolivine balanda (puikus ne tik vaizdas, bet ir skonis!).
O dabar trumpai pristatysiu naujas „Fabbri“ pastas, kurios ir atitinka visas aukščiau aprašytas savybes:
– Bolivinės balandos ir medaus desertinė pasta. Joje įmaišyti mažučiai morengėliai, padengti baltu šokoladu (todėl nepermirksta), o traškesys išlieka ir grietinėlės gaminiuose.
– Šviesios duonos desertinė pasta. Manau, kad ji puikiai derėtų su juoda duona ir uogų tyre (pvz., biskvitas, keptas su tamsiu salyklu, ir perteptas šviesios duonos kremu).
– Desertinė pasta su žiedadulkėmis ir medumi. Šį variantą rekomenduočiau norintiems atnaujini taip gerai pažįstamą medaus torto skonį – pažadu, įdėjus tokios pastos, skonis tikrai pasikeis!
– Ir paskutinė naujiena – „Panettone“ skonio pasta. Tai ryškios spalvos desertinė pasta, kurioje rasite ne tik „Panettone“ pyrago gabalėlių, bet ir razinų bei cukatų. Šį kremą galima derinti su biskvito sluoksniais, dėl skonio įvairovės, galima papildomai įdėti daugiau norimų papildų.
Tokios vasarinės naujienos laukia norinčiųjų kurti!