Louis Francois
Jaroslav Orševski
Nesuklysime pasakę, kad vardas Louis mados bei išradimų pasaulyje tikrai žinomas, tačiau šiandien norėtume pašnekėti apie Louis Francois, žmogų, kuris buvo ir yra labiau žinomas, kaip kulinarinio ir konditerinio pasaulio įkvėpėjas. Pats Louis Francois gimė 1882 ir dar būdamas labai jaunas pradėjo domėtis konservavimo, tekstūros ir emulsijos klausimais. Būdamas vos 26-ių įrengė savo vardo laboratoriją ir įkūrė įmonę, kuri pradėjo gaminti natūralius maistinius priedus, kurie ir šiandien plečia mūsų akiratį funkcinių maisto priedų srityje.
Šiuolaikinėje konditerijoje dažnai susiduriame su priedais, kurių naudą ir paprastumą įžvelgia vis daugiau žmonių, tačiau jų prieinamumas bei panaudojimas apipintas daugybe legendų, tad dažnam tai tiesiog atrodo nepasiekiama. Populiariausi priedai mūsų virtuvėse yra želatina, kepimo milteliai, soda ir augalinės kilmės stingdiklis agaras, tačiau vien su jais išgauti norimas tekstūras kartais yra tikras iššūkis. Didėjantis žmonių noras maitintis sveikiau, atsisakant miltų, riebalų ar net konditerijoje įprasto cukraus, kartais atrodo neįveikiama užduotis, tačiau pritaikius tam tikras dažniau pramonėje žinomas paslaptis, visa tai tampa paprasta.
Natūralūs tirštikliai, rišantys tiek labai saldžias, tiek rūgščias terpes, emulsikliai, praturtinantys gaminius purumu, priedai, kontroliuojantys vandenį bei jo migraciją ar kristalizaciją leidžiantys suvaldyti priedai yra tik maža dalis to, ką drauge su Louis Francois Jums pristatome. Džiaugiamės savo asortimente turėdami visų šių inovatyvių priedų, kuriuos galėsite išbandyti ne tik gamyboje, bet ir savo namų virtuvėse.