Louis Francois

Jaroslav Orševski

Nesuklysime pasakę, kad vardas Louis mados bei išradimų pasaulyje tikrai žinomas, tačiau šiandien norėtume pašnekėti apie Louis Francois, žmogų, kuris buvo ir yra labiau žinomas, kaip kulinarinio ir konditerinio pasaulio įkvėpėjas. Pats Louis Francois gimė 1882 ir dar būdamas labai jaunas pradėjo domėtis konservavimo, tekstūros ir emulsijos klausimais. Būdamas vos 26-ių įrengė savo vardo laboratoriją ir įkūrė įmonę, kuri pradėjo gaminti natūralius maistinius priedus, kurie ir šiandien plečia mūsų akiratį funkcinių maisto priedų srityje.

Šiuolaikinėje konditerijoje dažnai susiduriame su priedais, kurių naudą ir paprastumą įžvelgia vis daugiau žmonių, tačiau jų prieinamumas bei panaudojimas apipintas daugybe legendų, tad dažnam tai tiesiog atrodo nepasiekiama. Populiariausi priedai mūsų virtuvėse yra želatina, kepimo milteliai, soda ir augalinės kilmės stingdiklis agaras, tačiau vien su jais išgauti norimas tekstūras kartais yra tikras iššūkis. Didėjantis žmonių noras maitintis sveikiau, atsisakant miltų, riebalų ar net  konditerijoje įprasto cukraus, kartais atrodo neįveikiama užduotis, tačiau pritaikius tam tikras dažniau pramonėje žinomas paslaptis, visa tai tampa paprasta. 

Natūralūs tirštikliai, rišantys tiek labai saldžias, tiek rūgščias terpes, emulsikliai, praturtinantys gaminius purumu, priedai, kontroliuojantys vandenį bei jo migraciją ar kristalizaciją leidžiantys suvaldyti priedai yra tik maža dalis to, ką drauge su Louis Francois Jums pristatome.  Džiaugiamės savo asortimente turėdami visų šių inovatyvių priedų, kuriuos galėsite išbandyti ne tik gamyboje, bet ir savo namų virtuvėse.

Loading Images
wpif2_loading
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis