Sirpstančių sodų metas

Rūta Šiušienė

Rūta ŠiušienėSoduose pasirodžius pirmajam obuolių ir slyvų derliui, prasideda taip laukiamas sezoninių kepinių metas.

Naujojo derliaus vaisiais ir uogomis gali džiaugtis ne tik namų šeimininkės, bet mūsų klientai. „Minordija“ partneriai siūlo nė kiek nuo sezono neatsiliekančius jau paruoštus naudoti obuolių ir slyvų gaminius: tai obuolių džemas, obuolių skiltelės bei obuolių kubeliai su cinamonu ir be jo. Asortimente taip pat rasite ką tik nuo medžio skintų slyvų šaldytas puseles ir slyvų įdarą, šaldytus juoduosius ir raudonuosius serbentus ar jų mišinį bei juodųjų ar juodųjų ir raudonųjų serbentų mišinio įdarą. Visa produkcija pateikiama aukščiausios kokybės, įdarai yra termostabilūs, sutrinti taip, jog jaučiamos uogų sėklytės ir yra tikrai natūralaus skonio.

Tema 13 2 pav

Įkvėpimui siūlau pasigaminti slyvų ir marcipano tartaletę.

Trapiai tešlai prireiks:
500 g miltų
300 g sviesto ar margarino
150 g pasterizuotų kiaušinių trynių su cukrumi „Pastovocrem“
90 g cukraus pudros

Pirmiausiai miltai yra sumaišomi su šaltu sviestu iki smėlio konsistencijos tešlos, supilami tryniai su cukrumi, cukraus pudra ir užmaišoma vientisa tešla.

Iškočiojamas maždaug 4 cm storio lakštas, kuris dedamas į norimo dydžio formelę. Tartaletė apkepama 10 min 190°C temperatūroje.

Krepšelis patepamas slyvų įdaru, ant viršaus pilama marcipaninė tešla, kuriai paruošti prireiks:
250 g marcipano „Kranse XX“
170 g cukraus
170 g sviesto ar margarino
170 g kiaušinių
60 g miltų

Marcipanas maišomas su cukrumi, kol nelieka stambių gabalėlių, dedamas sviestas, paeiliui dalimis supilami kiaušiniai, miltai. Visa tai išmaišoma ir užpilama ant slyvų įdaro.

Ant viršaus uždedami šaldytų slyvų ketvirčiai, pabarstoma trupinių ar migdolų drožlių. Kepama 180°C temperatūroje 30-40 min.

Linkiu skanaus!

Tema 13 1 pav

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis