Rabarbarai ir trupininis pyragas

Rūta Šiušienė

Rūta ŠiušienėAtėjus rudeniui ir besibaigiant šviežių uogų ir vaisių sezonui, vėl pradėsime dairytis į vasaros skonius rudenį ir žiemą pajusti leidžiančius konservavimo būdus. Jau praėjusiame įraše minėjau, jog pats geriausias jų – šaldymas, nes leidžia išsaugoti geriausias vaisių ir uogų savybes.

Šį kartą papasakosiu apie mūsų kiek pamirštą augalą – rabarbarą – ir ką skanaus su juo galima nuveikti. Kadangi Lietuvoje rabarbarų sezonas itin trumpas (geriausiu atveju – du mėnesiai), kepiniams dažniausiai naudojami šaldyti rabarbarai. Tai ne tik visai nebrangi, bet ir malonia rūgštele išsiskirianti žaliava.

Pradėjusi eksperimentuoti su šia daržove (taip, nors rabarbarai dažniausiai naudojami saldiems patiekalams, iš tikrųjų tai yra tikras daržovinis augalas!), ieškojau jo patiekimo derinių: jis skanus ir pats vienas, tačiau dažniau yra derinamas su braškėmis, vyšniomis ar mangais (apvirti rabarbarai su mangais ypač tinka desertams, pvz., ledams).

Tema 4 3 pav Tema 4 1 pav

Taip pat siūlau pabandyti mūsų naujausią atradimą – trupininį pyragą, kurio įdarui puikiai tiks braškių ar vyšnių ir rabarbarų derinys. Tokiam atvejui galiu pasiūlyti jau paruoštą trupininio pyrago mišinį „Scubaniec“, kurį belieka sujungti su riebalais. Šis mišinys pritaikytas kepti su šaldytais vaisiais ar uogomis (kepant – šaldyti įdarai išleidžia nemažai drėgmės, o šiame mišinyje sultys puikiai išsisklaido ir gaminys vienodai iškepa). Jeigu norisi sultingesnio varianto – rinkitės braškes, jeigu – gražesnio atpjauto gabalėlio vaizdo – tuomet siūlau vyšnias. Skanaus!

Tema 4 2 pav

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis