Vasariškos tyrės
Rūta Šiutienė
Artėjanti vasara jau ruošia kraiteles spalvingų, kvapnių, gardžių uogų ir vaisių. Tačiau gamta mėgsta išdaigas – gali vasarai pašykštėti saulės, parūpinti perdaug lietaus ar pagrasyti šalnomis… Ir ilgai lauktas derlius bus menkesnis, brangesnis ar ne toks saldus kvapnus.
O štai tyrių gamintojai gali pasiūlyti tolygumą – kokybės, kainos, skonio, spalvų.
O štai tyrių gamintojai gali pasiūlyti tolygumą – kokybės, kainos, skonio, spalvų.
Daugelis gali pagalvoti – tyrės – ir vėl! Ir taip, ir vėl! Mat gamintojai vis taiko naujas gamybos technologijas, plečia asortimentą naujais skoniais ar jų deriniais. Todėl skubame aplenkti kol kas aikštingą vasarą ir pristatyti SICOLY kompanijos ( Prancūzija) tyres ir šaldytas citrusinių vaisių žieveles vaisinių putėsių ar kremų gamybai, ledų ar vaisinių įdarų ruošimui. Gamintojas pabrėžia jog tyrėse nėra pridėtinio cukraus; nėra oro burbuliukų, o tai stabdo oksidaciją, apsaugo skonio intensyvumą ir būdingą spalvą, užtikrina tyrės blizgią tekstūrą ir glotnumą.
Greta įprastų tyrių skonių galime pasiūlyti išmėginti imbiero, erškėtuogių, ličių, granatų ar raudonųjų persikų…
O tyrės, praturtintos mūsų krašto šviežiomis sezoninėmis uogomis, ruošiamus gaminius padarys dar vasariškesnius ir nuotaikingesnius.