Šaldytos uogos ir vaisiai
Rūta Šiušienė
Šviežių uogų sezonas įsibėgėja. Tiek konditeriai, tiek smaližiai gali džiaugtis jų teikiamomis spalvomis, skoniais ir kvapais. Deja, šviežių uogų sezonas Lietuvoje tikrai trumpas. Laimei, turime tobulą konservavimo būdą – šaldymą, kuris tiesiog stebuklingai išsaugo vertingiausias uogų ir vaisių savybes ir išvaizdą. Nesvarbu, ar vasaris, ar spalis, gamybai turėsite liepą ar rugpjūtį prisirpusias uogas, visiškai nepakeitusias nei skonio, nei kvapo, nei spalvos, užšaldytas pačiame gražume ir skanume, pačiu tinkamiausiu momentu. Žodžiu, užšaldant sustabdomas laikas ir puikiai išsaugoma kokybė.
Aš naudoju „Crop‘s“ šaldytus gaminius. Paletė tikrai labai plati – braškės, avietės, saldžiosios vyšnios, raudonieji ir juodieji serbentai, egzotiniai vaisiai – apelsinai, ananasai, greipfrutai ir t.t. Jie taip pat gamina vaisių ir uogų tyres bei įvairiausius mišinius. Maža pastaba dėl tyrių – jų nereikėtų užvirti, o norint jungti su želatinos tirpalu ar kitais stingdikliais pakanka pašildyti iki 60°C, tokiu būdu tyrė nepraras maistinės vertės, spalvos ir kvapo.
Galimybės gamintojams su šaldytomis uogomis ir vaisiais išties beribės – juos galima naudoti kremų, želė, putėsių, ledų, tortų, saldainių gamyboje. Ir, nepaisant metų laiko, visur bus justi tikra vasaros gaiva,
šiluma bei vitaminų nauda!