Sirpstančių sodų metas
Rūta Šiušienė
Soduose pasirodžius pirmajam obuolių ir slyvų derliui, prasideda taip laukiamas sezoninių kepinių metas.
Naujojo derliaus vaisiais ir uogomis gali džiaugtis ne tik namų šeimininkės, bet mūsų klientai. „Minordija“ partneriai siūlo nė kiek nuo sezono neatsiliekančius jau paruoštus naudoti obuolių ir slyvų gaminius: tai obuolių džemas, obuolių skiltelės bei obuolių kubeliai su cinamonu ir be jo. Asortimente taip pat rasite ką tik nuo medžio skintų slyvų šaldytas puseles ir slyvų įdarą, šaldytus juoduosius ir raudonuosius serbentus ar jų mišinį bei juodųjų ar juodųjų ir raudonųjų serbentų mišinio įdarą. Visa produkcija pateikiama aukščiausios kokybės, įdarai yra termostabilūs, sutrinti taip, jog jaučiamos uogų sėklytės ir yra tikrai natūralaus skonio.
Įkvėpimui siūlau pasigaminti slyvų ir marcipano tartaletę.
Trapiai tešlai prireiks:
500 g miltų
300 g sviesto ar margarino
150 g pasterizuotų kiaušinių trynių su cukrumi „Pastovocrem“
90 g cukraus pudros
Pirmiausiai miltai yra sumaišomi su šaltu sviestu iki smėlio konsistencijos tešlos, supilami tryniai su cukrumi, cukraus pudra ir užmaišoma vientisa tešla.
Iškočiojamas maždaug 4 cm storio lakštas, kuris dedamas į norimo dydžio formelę. Tartaletė apkepama 10 min 190°C temperatūroje.
Krepšelis patepamas slyvų įdaru, ant viršaus pilama marcipaninė tešla, kuriai paruošti prireiks:
250 g marcipano „Kranse XX“
170 g cukraus
170 g sviesto ar margarino
170 g kiaušinių
60 g miltų
Marcipanas maišomas su cukrumi, kol nelieka stambių gabalėlių, dedamas sviestas, paeiliui dalimis supilami kiaušiniai, miltai. Visa tai išmaišoma ir užpilama ant slyvų įdaro.
Ant viršaus uždedami šaldytų slyvų ketvirčiai, pabarstoma trupinių ar migdolų drožlių. Kepama 180°C temperatūroje 30-40 min.
Linkiu skanaus!