Pilnagrūdis
Kęstutis Kinas
Visada labai įdomu išbandyti visiškai naujus gaminius – viena išskirtinė naujiena atvyko pas mus iš partnerių Lenkijoje, kur jau sulaukė didelio susidomėjimo ir pasisekimo.
Duona – tikrai tradicinis, ir atrodo, sunkiai nustebinti begalintis produktas. Vis dėlto nustebau, kai į mano rankas pateko „Pilnagrūdžio“ mišinys. Net nežinau, ar jį teisinga būtų vadinti duona, nes šis grūdinis kepinys kepamas be miltų ir be mielių. Tai, kaip aš sakau, tikra grūdų bomba. Sudėtis tikrai labai turtinga – vien grūdai, sėklos, jungiami vandeniu, pagardinti natūraliu medumi, natūraliais prieskoniais ir žiupsneliu druskos.
Su šiuo mišiniu labai lengva dirbti – taip lengva, kad tą būtų galima daryti net namų sąlygomis ir neturint jokio kepėjo išsilavinimo. Skaitome gamintojo siūlomą receptūrą, sveriame visus komponentus ir pilame į dubenį. Porą minučių pamaišome, palaikome 2 val. ir formuojame kepalą ar kepalus. Man labai patinka, kad galima kepti norimo dydžio duoną – nuo 100 g iki 3 kg.
Tikiuosi, kad šis išskirtinis kepinys patiks ir kepėjams, ir duonos valgytojams.