Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Rūta Šiušienė
Atėjus pavasariui, atbunda ne tik gamta – šiltajam vasaros sezonui pradeda ruoštis ir maitinimo įstaigos – kavinės, restoranai – savo klientams siekdami pasiūlyti ne tik malonų pasisėdėjimą lauke, bet ir gaivinančių gėrimų meniu.
Lietuvoje ne taip seniai ėmė plisti išsinešti skirtų gėrimų mada, o vasarą, šalia visais sezonais populiarios kavos, pirkėjai gali pasimėgauti ir sveikais natūralių sulčių ar žaliaisiais kokteiliais, taip pat tokia naujove kaip tirštieji kokteiliai smūčiai.
Ir kuo gi žavus šis, užsienyje jau keletą metų populiarus vasariškas gėrimas? Pirmiausiai, reikėtų paminėti, jog tirštieji kokteiliai būna dviejų rūšių – vaisių arba daržovių. Jų populiarumui įtakos tikrai turi nesudėtingas ir greitas šio gėrimo paruošimas.
Kalbant apie tokių kokteilių gamybą kavinėse – viskas labai paprasta. Įmonė „Crop‘s“ siūlo jau paruoštus užšaldytų vaisių ar daržovių rinkinius, kuriuos tereikia sudėti į plakiklį, ir, užpylus sultimis, išplakti. Per kelias minutes gaunamas puikaus skonio kokybiškas ir labai šaltas gėrimas.
Kokteilių rinkiniai supakuoti 150 g. maišeliais, kuriuos sumaišius su, mano manymu, neutraliausiomis – obuolių sultimis (200 g) – gaunama 350 g tirštojo kokteilio porcija.
O pasirinkti tikrai yra iš ko. Siūloma ragauti daržovių kokteilius iš tokių rinkinių kaip kale kopūstai ir citrinžolė, burokėliai ir imbierai, morkos ir mangai bei 3-4 skirtingų vaisių ir uogų rinkiniai iš gausybės siūlomų variantų kaip braškės, bananai, acai uogos, šilauogės, gervuogės, ananasai ir t.t.
Pabaigai palinkėsiu karštos vasaros ir gaivinančių bei sveikų kokteilių!