Spelta: grįžimas prie šaknų

Kęstutis Kinas

Kęstutis KinasMan, kaip technologui, visuomet yra malonu laukti ir išbandyti įvairias naujoves, tačiau ne mažiau įdomu sugrįžti prie seniai žinomų, bet pamirštų produktų. Tad šįkart – trumpai apie vieną tokių – speltos grūdus.

Spelta kviečiai yra viena seniausių grūdinių kultūrų pasaulyje, žinoma dar nuo akmens amžiaus. Šių kietųjų kviečių miltai turi savitą originalų skonį, yra pilkšvos spalvos. Spelta grūduose yra daug magnio, kalio, geležies, cinko, mangano ir daug B grupės vitaminų. Dar vienas įdomus faktas – kol kas niekam nepavyko genetiškai modifikuoti šios ypatingos kultūros.

Lietuvos rinkai speltos grūdai pristatyti buvo jau prieš gerus ketverius-penkerius metus, tačiau tąsyk šis produktas nesulaukė didelio susidomėjimo. Europoje spelta išpopuliarėjo taip pat panašiu metu, o praėjusių metų rugsėjį pasiekė savo apogėjų – rinkoje nebebuvo galima įsigyti šių grūdų!

Tema 9 1 pavTema 9 2 pav

Šiandien speltos kviečius žino jau dažnas lietuvis, o mes, savo ruožtu, taip pat jiems skirsime daugiau dėmesio. Klientams jau dabar galime pasiūlyti garuose apdirbtus speltos grūdus, o netrukus pristatysime ir daugiau įdomių speltos gaminių, prie kurių šiuo metu ir dirbu. Tad sekite mūsų naujienas ir sužinokite, kuo dar gali nustebinti spelta!

Tema 9 3 pavTema 9 4 pav

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis