Šaldytos uogos ir vaisiai

Rūta Šiušienė

Rūta ŠiušienėŠviežių uogų sezonas įsibėgėja. Tiek konditeriai, tiek smaližiai gali džiaugtis jų teikiamomis spalvomis, skoniais ir kvapais. Deja, šviežių uogų sezonas Lietuvoje tikrai trumpas. Laimei, turime tobulą konservavimo būdą – šaldymą, kuris tiesiog stebuklingai išsaugo vertingiausias uogų ir vaisių savybes ir išvaizdą. Nesvarbu, ar vasaris, ar spalis, gamybai turėsite liepą ar rugpjūtį prisirpusias uogas, visiškai nepakeitusias nei skonio, nei kvapo, nei spalvos, užšaldytas pačiame gražume ir skanume, pačiu tinkamiausiu momentu. Žodžiu, užšaldant sustabdomas laikas ir puikiai išsaugoma kokybė.

Tema 2 3 pavTema 2 4 pav

Aš naudoju „Crop‘s“ šaldytus gaminius. Paletė tikrai labai plati – braškės, avietės, saldžiosios vyšnios, raudonieji ir juodieji serbentai, egzotiniai vaisiai – apelsinai, ananasai, greipfrutai ir t.t. Jie taip pat gamina vaisių ir uogų tyres bei įvairiausius mišinius. Maža pastaba dėl tyrių – jų nereikėtų užvirti, o norint jungti su želatinos tirpalu ar kitais stingdikliais pakanka pašildyti iki 60°C, tokiu būdu tyrė nepraras maistinės vertės, spalvos ir kvapo.

Tema 2 2 pavTema 2 5 pav

Galimybės gamintojams su šaldytomis uogomis ir vaisiais išties beribės – juos galima naudoti kremų, želė, putėsių, ledų, tortų, saldainių gamyboje. Ir, nepaisant metų laiko, visur bus justi tikra vasaros gaiva,
šiluma bei vitaminų nauda!

Tema 2 1 pav

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis