Rudens skoniai

Rūta Šiušienė

Rūta Šiušienė

Įpusėjus antrajam rudens mėnesiui, kviečiu paskaityti bei apžiūrėti mūsų lietingojo sezono naujienas.

Nesuklysiu sakydama, jog daugeliui rudens skonis asocijuojasi su riešutais. Šįkart pristatome graikinių riešutų pastą, kurios kompoziciją su obuolių įdaru išbandžiau kepdama biskvitą su švelniu cinamono prieskoniu. Turiu pasakyti, jog rezultatas maloniai nustebino! Tęsiant riešutų temą, nepamirškime migdolų drožlių, kurios seniai virtusios papuošimų klasika.

Tortas su graikinių riešutų pasta ir obuolių įdaru © Minordija

Jeigu žvilgsnius nukreipsime į daržus – tai, ką pirmiausiai pamatysime, bus ryškiaspalviai moliūgai. Džiovintos jų sėklos barstosi ant kepinių ir puikiai dera prie moliūgų įdaro, turinčio traškių moliūgų gabalėlių bei malonaus cinamono kvapo. Tokį įdarą puikiai panaudosite kepdami pyragus, tartaletes ar pertepimams.

Tortas su moliūgų įdaru ir džiovinto moliūgo papuošimu © Minordija

Toliau, be abejonės, akys krypsta link sodų, kurių pagrindinius vaisius – obuolius bei kriaušes – drąsiai galime perkelti į konditeriją. Obuolius vartojame įvairiai: obuolių kubelių įdaras (90 proc.), džiovintų obuolių kubeliai, obuolių džemas, obuolių įdaras su bergamote ar obuolių skiltelės vakuume. Populiarūs ir kriaušių įdarai bei šaldyta kriaušių tyrė. Obuolius panaudosime tiek tortuose, tartaletėse ar su trupiniais, o kur dar tradiciniai vokiški obuolių pyragai artėjančiai Octoberfest šventei!

Na, o vyšnia ant torto šį kartą bus džiovintos spanguolės pavidalu – jos, pasiūlydamos nuostabią raudoną spalvą ir gaivą, tiks ir į pyragų tešlas, ir ant pyragų paviršių.

Puikių ir išsiilgtų rudeninių skonių!

Pyragaitis su obuolių ir bergamotės įdaru  © Minordija

Pyragas su džiovintomis spanguolėmis  © Minordija

Loading Images
wpif2_loading
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis