Pilnagrūdis

Kęstutis Kinas

Kęstutis Kinas

Visada labai įdomu išbandyti visiškai naujus gaminius – viena išskirtinė naujiena atvyko pas mus iš partnerių Lenkijoje, kur jau sulaukė didelio susidomėjimo ir pasisekimo.

Duona – tikrai tradicinis, ir atrodo, sunkiai nustebinti begalintis produktas. Vis dėlto nustebau, kai į mano rankas pateko „Pilnagrūdžio“ mišinys. Net nežinau, ar jį teisinga būtų vadinti duona, nes šis grūdinis kepinys kepamas be miltų ir be mielių. Tai, kaip aš sakau, tikra grūdų bomba. Sudėtis tikrai labai turtinga – vien grūdai, sėklos, jungiami vandeniu, pagardinti natūraliu medumi, natūraliais prieskoniais ir žiupsneliu druskos.

Su šiuo mišiniu labai lengva dirbti – taip lengva, kad tą būtų galima daryti net namų sąlygomis ir neturint jokio kepėjo išsilavinimo. Skaitome gamintojo siūlomą receptūrą, sveriame visus komponentus ir pilame į dubenį. Porą minučių pamaišome, palaikome 2 val. ir formuojame kepalą ar kepalus. Man labai patinka, kad galima kepti norimo dydžio duoną – nuo 100 g iki 3 kg.

Tema 1 1 pavTema 1 2 pav

Tikiuosi, kad šis išskirtinis kepinys patiks ir kepėjams, ir duonos valgytojams.

Tema 1 3 pavTema 1 4 pav

Loading Images
wpif2_loading
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis