Pasaulio skoniai: karamelė

Rūta Šiušienė

Rūta Šiušienė

Šiandien trumpai papasakosiu apie karamelę. Karamelė yra vienas mėgstamiausių skonių ir jau kuris laikas nesitraukia iš pasaulio skonių top penketuko!

Karamelė (pranc. caramel, nuo lot. cannamella, ‘cukranendrė’) – tai konditerinis gaminys, gaunamas lėtai kaitinant cukrų (170 °C), spalva vyrauja nuo švelniai iki tamsiai oranžinės. Ji gali būti naudojama paskaninti įvairius desertus, pudingus, kaip įdaras, glaistas, pertepimui ir t.t.

„Minordija“ turi nemažą karamelės pasirinkimą, tiksiantį įvairių konditerinių idėjų įgyvendinimui.

Termostabilus karamelinis įdaras kepimui – puikiai tinkamas bandelėms, pyragams, tartaletėms. „Milijonieriaus“ karamelė ir „Bonoffee toffee“ – aukštos kokybės termostabilūs gaminiai kepimui, konditeriniams kremams, pertepimui, įdarams. „Dulce de leche“ asortimente galite rasti sūrią karamelę, sūrios karamelės kubelius, karamelizuotus lazdynų arba migdolų riešutus.

Karamelė kaip gaminys neturi sezoniškumo, tad jei norite neatsilikti nuo mėgstamiausių pasaulio skonių, savo asortimente visuomet turėkite bent keletą karamelinių gaminių. Saldaus ir šilto pavasario!

 

Loading Images
wpif2_loading
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis