Nauji metai – nauji skoniai!

Rūta Šiušienė

Rūta Šiušienė

Nauji metai ne vienam simbolizuoja tarsi „naują pradžią“. Tai puikus metas peržiūrėti senus darbus, susiplanuoti laukiančius, atsinaujinti. Šie principai galioja ne tik asmeniniame gyvenime, bet taip pat ir versle.

Sausis – puiki proga į savo gaminamų produktų asortimentą įnešti šiek tiek naujovių. Paprasčiausiai ir greičiausiai naujus skonius suteiks įdarai, tad plačiau apie juos. Svarbu paminėti, jog įdaro pasirinkimą pirmiausiai lems gaminio idėja – apgalvokite, įdarą dėsite į skanėsto vidų, galbūt jis spindės išorėje, o gal naudosite sutepimui?

Įdarus grupuoti galime taip:

a) Termostabilūs

b) Sausi

c) Paruošti naudoti

d) Konditeriniai su „švaria etikete“ (angl. clean label)

Termostabilius įdarus panaudosite sausainiams, bandelėms ar pyragams. Kokį pasirinkti, vėlgi, priklausys nuo galutinio gaminio vaizdo (įdaras matomas viršuje, ar naudojamas tik viduje). Asortimentas platus – nuo obuolių ar vyšnių iki drakono vaisiaus ir kokoso pieno kubelių; nuo smulkios frakcijos iki ryškiai matomų uogų; nuo vieno skonio, iki skonių derinių, pvz., mėlynės su kuminu ar avietės su jazminu. Čia taip pat rasite ir nesaldžių įdarų: kopūstų, špinatų, bešamelio, grybų.

Džiaugiamės, galėdami pristatyti naujieną, ypatingai tiksiančią ir vaikų mitybai – tai termostabilūs vaisiniai įdarai be konservantų, papildomų dažiklių, emulsiklių tik su vieninteliu krakmolo tirštikliu!

Sausi įdarai labiausiai praverčia kepant bandeles ar pyragus – įdaro galima pasigaminti iš anksto, ir tiksliai tiek, kiek reikia. Vienas didžiausių privalumų – ilgesnis galiojimo laikas, o pasirinkimas taip pat platus – nuo plikyto kremo, iki klevų skonio ar varškės.

Prie tokių gaminių puikiai dera jau paruošti naudojimui, pieno ar riebalų pagrindo įdarai. Jie supakuoti kibirėliuose arba konditeriniuose maišeliuose. Maišelyje supakuotą pvz., vanilinio skonio kremą patogu naudoti – nukirpus pakuotės galą, išspaudi norimą gaminio kiekį, o jei kremo lieka – patogu laikyti šaldytuve, iki kol jo vėl prireiks.

Na ir paskutinė grupė – konditeriniai įdarai be stabilizatorių, konservantų ir emulsiklių. Tokių įdarų puiki sudėtis atsispindi etiketėje, žinoma, galiojimo laikas žymiai trumpesnis. Asortimente nuo grynų skonių, pvz., mėlynės, mangai, apelsinai, iki kelių vaisių derinių.

Taigi Naujais metais naujus skonius atraskime įdarus panaudodami kremo, želė ruošimui, plakdami į grietinėlę ar pertepdami. Skanaus!

Loading Images
wpif2_loading
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis