Natūralus ruginis raugas
Kęstutis Kinas
Jau kurį laiką savo klientams galime pasiūlyti išskirtinį čekų firmos KONTINUA produktą – natūralų ruginį raugą. Sakau „išskirtinį“, nes jis tikrai toks yra – raugą sudaro tik ruginiai miltai, laktobakterija ir vanduo; jo sudėtyje nėra aprūgštintojų, ir tai – stabilizuotas „gaminys“. Įdomu būtų paminėti, jog šį raugą daugiau nei 15 metų kūrė žinomas čekų duonos meistras (šiuo metu jau rašantis trečią savo knygą apie duoną), bandydamas išspręsti pagrindinę problemą – taip jį stabilizuoti, jog šis nerūgtų ir neputotų. Ką gi, jam tikrai pavyko!
Raugas tikrai nuostabus, gero aromato, kitaip nei aprūgštintojai – gaminiams suteikia ne vien tik duonai reikalingos rūgšties, bet ir tradicinio duonos skonio. Paprastas naudoti, todėl galima kurti įvairias receptūras taikant visiems duonos gaminiams kepti – nuo batono iki 100 % ruginės duonos.
Raugo sudėtyje nėra jokių pridėtinių priedų (žymimų E raide), galioja 4 mėnesius. Dozuotė – nuo 4 iki 22,5 % (priklauso nuo ruginių miltų kiekio receptūroje). Supakuotas 7,5 kg kibiruose ir yra pastos konsistencijos.
Teigiamos ir vertos paminėjimo savybės – gaminių išvaizdos bei skonio stabilumas, kepant duoną, ji nebeplyšta.
Kviečiame išbandyti!