Natūralus ruginis raugas

Kęstutis Kinas

Kęstutis KinasJau kurį laiką savo klientams galime pasiūlyti išskirtinį čekų firmos KONTINUA produktą – natūralų ruginį raugą. Sakau „išskirtinį“, nes jis tikrai toks yra – raugą sudaro tik ruginiai miltai, laktobakterija ir vanduo; jo sudėtyje nėra aprūgštintojų, ir tai – stabilizuotas „gaminys“. Įdomu būtų paminėti, jog šį raugą daugiau nei 15 metų kūrė žinomas čekų duonos meistras (šiuo metu jau rašantis trečią savo knygą apie duoną), bandydamas išspręsti pagrindinę problemą – taip jį stabilizuoti, jog šis nerūgtų ir neputotų. Ką gi, jam tikrai pavyko!

Raugas tikrai nuostabus, gero aromato, kitaip nei aprūgštintojai – gaminiams suteikia ne vien tik duonai reikalingos rūgšties, bet ir tradicinio duonos skonio. Paprastas naudoti, todėl galima kurti įvairias receptūras taikant visiems duonos gaminiams kepti – nuo batono iki 100 % ruginės duonos.

Tema 5 3 pav Tema 5 1 pav

Raugo sudėtyje nėra jokių pridėtinių priedų (žymimų E raide), galioja 4 mėnesius. Dozuotė – nuo 4 iki 22,5 % (priklauso nuo ruginių miltų kiekio receptūroje). Supakuotas 7,5 kg kibiruose ir yra pastos konsistencijos.

Teigiamos ir vertos paminėjimo savybės – gaminių išvaizdos bei skonio stabilumas, kepant duoną, ji nebeplyšta.

Kviečiame išbandyti!

Tema 5 2 pav

Loading Images
wpif2_loading
Bottom_Doseit
TTT_Bottom-min
Panettone
Bottom_Karamele
Bottom_Karamele-min
Bottom_tyres
Bottom_ledai
Multiseed
Apie apelsinus-min
Pasaulis be mesos-min
snp-booster-min
Velyku_Boba-min
Bottom_Lois-min
T_Bottom-min
T_Bottom-min
Bottom
APACIA_44
APACIA_43
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis