Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai

Rūta Šiušienė

Rūta ŠiušienėViena labai įdomi mano darbo pusė – lankymasis ir dalyvavimas įvairiuose kulinariniuose renginiuose. Pabuvojusi juose, kaskart grįžtu pasisėmusi naujų idėjų, susipažinusi su naujausiomis žaliavomis ir tendencijomis.

Lankydamasi paskutiniuose dvejuose dideliuose renginiuose – Pasaulio kulinarijos čempionate Liuksemburge bei tarptautinėje saldumynų parodoje SIGEP Italijoje, – dėmesį atkreipiau į vis dažniau tarptautiniuose konkursuose laurus pelnančius Azijos šalių atstovus. Jeigu dar visai neseniai šioje srityje, atrodo, nenurungiami buvo prancūzai ar skandinavai, tendencijos po truputėlį keičiasi, ir ilgą laiką „tylėję“ azijiečiai parodo, ką iš tiesų gali.

O kaip rodo rezultatai, gali tikrai nemažai. Parodos Italijoje metu vykusiame Pasaulio jaunimo desertų gamintojų čempionate, buvo neįprastai įdomu stebėti dirbančias rytų šalių komandas – palyginus su įprastu europietišku vaizdu, jose tvyro nepaprastas susikaupimas, švara, kruopštumas ir disciplina. Kaip parodė ir konkurso rezultatai (pirmoji ir trečioji vietos atiteko Japonijai ir Taivanui), šios savybės tikrai neliko neįvertintos. Stebint kai kuriuos konkursinius darbus, ne kartą teko pagalvoti: „Iš kur tiek kantrybės!”.

Tema 8 3 pavTema 8 2 pav

Reikėtų pridurti, jog rytiečiai sužiba jau ne pirmus metus – Azijos atstovai pasižymi puikiu spalvų pojūčiu, jų darbai ypatingai kruopštūs, įvairių inovatyvių formų, bet kartu išlaikantys proporcijas. Taigi šios šalys dar ir dar kartą įrodė, jog pirmauti gali ne tik technologinėse, bet ir kulinarinėse sferose.

Tema 8 4 pav Tema 8 1 pav

Loading Images
wpif2_loading
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis