Ateities produktas: pūsti grūdai

Kęstutis Kinas

Kęstutis KinasŠįsyk trumpai papasakosiu apie, mano manymu, ateities pagardą duonai – pūstus grūdus. Sakau, „ateities“, nes kol kas duonoje ar kituose gaminiuose, išskyrus sausus pusryčius, šių produktų nematome, bet tikrai pamatysime (tereikia truputį fantazijos)!

Taigi visų pirma – kas per stebuklas tie pūsti grūdai ir iš kur jie atkeliavo? Pūsti grūdai – tai karščiu apdoroti rugių, kviečių ar miežių grūdai, išsiskiriantys ypatingu švarumu ir gera „išeiga“ (priima 1,5 k. daugiau vandens). Nors šie produktai jau pamėgti skandinavų, mūsų lietuviškai akiai jie kol kas neįprasti savo forma – tai nei skeltas, nei grynas grūdas, kuo jis man ir yra įdomus.

Tema 18 1 pav

O panaudojimo variantus galime sukurti kartu – kol kas išbandžiau jį su tradicine mūsų duona, tačiau matau galimybių ir ne tokiam standartiškam produktui: naujam saldumynui, konditeriniam gaminiui ar šokolado skanėstui. Jeigu suintrigavau – kviečiu išbandyti!

Tema 18 2 pav

Loading Images
wpif2_loading
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis