Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)

Rūta Šiušienė

Rūta ŠiušienėAtėjus pavasariui, atbunda ne tik gamta – šiltajam vasaros sezonui pradeda ruoštis ir maitinimo įstaigos – kavinės, restoranai – savo klientams siekdami pasiūlyti ne tik malonų pasisėdėjimą lauke, bet ir gaivinančių gėrimų meniu.

Lietuvoje ne taip seniai ėmė plisti išsinešti skirtų gėrimų mada, o vasarą, šalia visais sezonais populiarios kavos, pirkėjai gali pasimėgauti ir sveikais natūralių sulčių ar žaliaisiais kokteiliais, taip pat tokia naujove kaip tirštieji kokteiliai smūčiai.

Ir kuo gi žavus šis, užsienyje jau keletą metų populiarus vasariškas gėrimas? Pirmiausiai, reikėtų paminėti, jog tirštieji kokteiliai būna dviejų rūšių – vaisių arba daržovių. Jų populiarumui įtakos tikrai turi nesudėtingas ir greitas šio gėrimo paruošimas.

Tema 10 2 pav

Kalbant apie tokių kokteilių gamybą kavinėse – viskas labai paprasta. Įmonė „Crop‘s“ siūlo jau paruoštus užšaldytų vaisių ar daržovių rinkinius, kuriuos tereikia sudėti į plakiklį, ir, užpylus sultimis, išplakti. Per kelias minutes gaunamas puikaus skonio kokybiškas ir labai šaltas gėrimas.

Kokteilių rinkiniai supakuoti 150 g. maišeliais, kuriuos sumaišius su, mano manymu, neutraliausiomis – obuolių sultimis (200 g) – gaunama 350 g tirštojo kokteilio porcija.

O pasirinkti tikrai yra iš ko. Siūloma ragauti daržovių kokteilius iš tokių rinkinių kaip kale kopūstai ir citrinžolė, burokėliai ir imbierai, morkos ir mangai bei 3-4 skirtingų vaisių ir uogų rinkiniai iš gausybės siūlomų variantų kaip braškės, bananai, acai uogos, šilauogės, gervuogės, ananasai ir t.t.

Pabaigai palinkėsiu karštos vasaros ir gaivinančių bei sveikų kokteilių!

Tema 10 1 pav

Loading Images
wpif2_loading
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis