Apie pavasario spalvas konditerijoje

Rūta Šiušienė

Rūta ŠiušienėPo tamsesnio žiemos sezono ir ilgų niūrių vakarų, spalvų imame ilgėtis ne tik gamtoje, bet ir visoje mus supančioje aplinkoje. Ne išimtis ir mano profesija, kur artėjantis pavasaris ir pirma didelė metų šventė – Velykos – įneš taip išsiilgtų pokyčių. Spalvų po truputį atsiranda ne tik ant pačių konditerijos gaminių, bet ir ant pakuočių, keksų krepšelių, papuošimų.

Pavasarį populiariausios švelnios spalvos – rausvos, gelsvos, žalsvos, – kurios artėjant vasarai ima vis intensyvėti. O ir patys gaminiai ne tik ryškėja, bet „lengvėja“ ir jų sudėtis: mažėja šokoladinių gaminių, o į pirmas gretas ima veržtis vaisiai, uogos (kol kas dažniausiai dar šaldytos) ir įvairios tyrės. Įvairiaspalvės vaisių tyrės naudojamos ne tik tortams puošti, bet ledams, šerbetams gaminti, taip pat netrukus prasidės ir tirštųjų kokteilių “smothie” – sezonas.

Tema 17

Žinoma, pavasario gaivos konditerijos gaminiuose gali įnešti ne tik įvairios spalvos, bet ir žaisminga gaminio forma ar pjūvis, taip pat mano minėti papuošimai ir pakuotė. Spalvingo ir saldaus pavasario!

Tema 17 1 pav

Tema 17 3 pav

Loading Images
wpif2_loading
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis