Apie kepinius be glitimo

Kęstutis Kinas

Kęstutis KinasApie glitimą, o tiksliau – produktus be jo – Lietuvoje prabilta ne taip seniai. JAV kultūra „be glitimo“ populiari jau kuris laikas, ypač didėja įvairių dietų be glitimo populiarumas. Manoma, jog glitimo netolerancijos sukelta liga – celiakija – serga apie vienas procentas gyventojų, vien JAV nuo 2006 iki 2010 metų maisto produktų be glitimo pardavimas prekybos centruose padidėjo 54 proc.

Glitimas – tai tam tikras grūduose esantis baltymas, kurio netoleruojantys žmonės gali susirgti celiakija – tai yra antra pagal dažnumą ir svarbą maisto sukeliama liga (pirmoji – laktozės netoleravimas). JAV gyventojai jau beveik pamišę dėl produktų be glitimo vartojimo, panašios tendencijos jaučiamos ir visoje Europoje. Pvz., net tokioje palyginus nedidelėje šalyje kaip Slovakija, galima rasti tikrai labai platų produktų be glitimo asortimentą.

Tema 11 2 pav

Lietuvoje kol kas ši tendencija kelią skinasi lėtai, tačiau neabejojama, jog per keletą metų tokių produktų paklausa žymiai išaugs. Ir nors šiandien mūsų parduotuvėse kol kas vargiai rasime Lietuvoje gaminto kepinio, pažymėto „be glitimo” ženklu, susidomėjimas jaučiamas ne tik iš vartotojų, bet ir gamintojų pusės.

„Minordijoje“ kaip tik visai neseniai išbandėme mūsų seserinės kompanijos pristatytą seriją kepinių be glitimo, kuriuos vieni pirmųjų jau galime pasiūlyti ir Lietuvos kepykloms. O pasirinkimas tikrai
nemažas: tai ir keksai, biskvitas, „brownie“ keksiukai, tamsi bei šviesi duona su grūdais, balta duona, bagetė bei picos padai su padažu.

Jeigu galvojate apie asortimento plėtimą gaminiais be glitimo, kviečiame išbandyti mūsų siūlomus kepinius!

Loading Images
wpif2_loading
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis