Šaltojo sezono skoniai

Rūta Šiušienė

Rūta Šiušienė

Besikeičiantys sezonai naujienų atneša ne tik į drabužių spintą, bet ir į mūsų virtuves. Jeigu vasaros, o ypač šios, neįsivaizduojame be gaivinančio ir vėsinančio maisto, tai atėjus rudeniui natūraliai pradedame ilgėtis šilumos.

Virtuvėje ima rastis vis daugiau šakninių, raugintų daržovių, o be moliūgų sriubos ar obuolių pyrago tikriausiai retas kuris įsivaizduojame lietuvišką rudenį.

  

Panašios tendencijos atkeliauja ir į konditerijos pasaulį – gaivinantys vaisių įdarai vietą užleidžia riešutams, rudens uogoms. Asortimente rasite tiek graikinių riešutų ar pistacijų kremo, tiek bruknių uogienės ar šalčiu džiovintų spanguolių. Ir žinoma nepamirškime mūsų naujienos – moliūgų ir pasiflorų įdaro, kuris kepiniui suteiks nuostabaus ir rudens skonio!

Rudenį Lietuvoje neišstumiamas sezono vaisius – obuolys. Asortimente obuolius siūlome įvairių formų: pjaustyti kubeliais, skiltelėmis, tyrė; su cukrumi ar be jo; su įvairiais prieskoniais (pvz., cinamonu ir bergamotėmis), jau paruoštus štrudelio įdarui ir pan., kaip visada – pasirinkimus nulems tik jūsų fantazija.

Dar mėnesėlį kitą pasidžiaukime obuoliais, kol prieškalėdiniu laikotarpiu į pirmas vietas išsiverš aguonos. Bet apie jas – kitą kartą!

 

Loading Images
wpif2_loading
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis