Ruošiamės Kalėdoms – nuo formelių iki mišinių

Rūta Šiušienė

Rūta Šiušienė

Likus vos daugiau nei mėnesiui iki svarbiausių metų švenčių, pats laikas baigti dėliotis savo kalėdinį asortimentą, kuriam įkvėpimo, tikiu, rasite ir mano įraše. Tiesa, šį kartą vaizdų bus daugiau, nei skaitymo!

Ruošiantis žiemos šventėms, siūlau pradėti nuo paties matomiausio dalyko, t.y. produkto pakuotės ir formos. Kalėdoms jų pasiūlyti galime kaip niekada daug, pradedant kepimo ir pakavimo formelėmis, baigiant įvairiais maišeliais – patinkančių pavyzdžių siūlau paieškoti mūsų galerijoje.

Kalėdinius gaminius išskirtinius daro ne tik pakuotė, bet ir šventinis dekoras. Šioje srityje taip pat gausu pasirinkimo – tradicinis imbierinis žmogeliukas (angl. gingerbread man); žaižaruojantys Kalėdų žaisliukai; įvairūs baltojo, juodojo, raudonojo šokolado dekoro elementai; sidabro ar aukso dulkės pyragams bei pyragaičiams ir dar daugiau.

Neapsieisime, žinoma, ir be žiemos skonių. Tam turime jau paruoštų mišinių meduolių gamybai, naują mišinį pyrago gamybai su saldžiuoju pupmedžiu ar su baltojo šokolado gabalėliais ir džiovintomis spanguolėmis – beliks tik išsirinkti kepinio formą!

Na, o skoniui paryškinti pasiūlysime įvairiausių įdarų – tradicinis marcipanas, marcipanas su apelsinais, apelsinų įdaras su gvazdikėliais, uogų-vaisių įdaras su kalėdiniais prieskoniais, apelsinų žievelėmis, imbierinis ar sausainių įdaras SPECULOOS. Taip pat nesenstanti Kalėdų klasika – riešutai bei džiovinti vaisiai, tiek sausi, tiek jau paruošti naudojimui aguonų įdarai. Belieka tik išsirinkti!

Tad rinkitės, derinkite tradicinius skonius, o galbūt šioms Kalėdoms sukurkite kažką visai netikėto ir naujo. Įkvėpimo ir sklandaus pasiruošimo šventėms!

Loading Images
wpif2_loading
APACIA_42
APACIA_41
APACIA-40
APACIA-39
APACIA-38
APACIA-37
APACIA-36
APACIA-35
APACIA-34
APACIA 33
APACIA-32-TEMA
31-TEMA-APACIA-compressor
APAČIA-30
APACIA 29
APAČIA-28
APAČIA-27-compressor
APAČIA 26
APAČIA 25
APAČIA 24
APAČIA 23
APAČIA 22
APAČIA Tema 21
APAČIA Tema 20
APAČIA Tema 19
APAČIA Tema 18
APAČIA Tema 17
APAČIA Tema 16
Šildantys prieskoniai
Kas? Kodėl? Kaip? Apie duonos kepime naudojamus priedus
Sirpstančių sodų metas
Lengvas ir traškus... morengas
Apie kepinius be glitimo
Apie tirštuosius kokteilius (smūčius)
Spelta: grįžimas prie šaknų
Kulinariniuose renginiuose stebina azijiečiai
Industrinė duona
Kalėdos: „valgomos“ idėjos verslo dovanoms
Natūralus ruginis raugas
Rabarbarai ir trupininis pyragas
Apie funkcinius priedus
Šaldytos uogos ir vaisiai
Pilnagrūdis