Apie mus rašo

Lietuviai nebenori riebių ir papuošimais perkrautų tortų

Atsakydami į klausimą, kam teikiate pirmenybę rinkdamiesi tortus ar kreminius gaminius, daugiausiai – 43 proc. lietuvių – išskyrė gaivumą, 31 proc. – torto išvaizdą bei papuošimus.

„Tyrimo rezultatai pagrindžia seną tiesą, jog tortas turi būti ne tik skanus, bet ir išvaizdus. Kalbant apie lietuvio skonį, akivaizdu, jog gaivumas nusveria saldumą, o sodrus sviestinis kremas tortų mėgėjams taip pat nėra pirmoje vietoje renkantis gaminį“, – teigė bendrovės „Minordija“ technologė Rūta Šiušienė.

Skaityti daugiau

„Minordija“: rezultatus gerino nauja veika

Maisto produktų didmenininkei UAB „Minordija“ pernai ir toliau pavyko didinti pardavimus bei pelną. Pasak įmonės atstovo, rezultatus gerinti padėjo ėjimas į naujus rinkos segmentus.

Bendrovė pernai uždirbo 587.000 Eur pelno prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITA). Tai – 31% daugiau nei 2013 m.

2014 m. apyvartą, palyginti su 2013 m., pavyko padidinti 8%, iki 14,71 mln. Eur. Įmonė skaičiuoja, kad apyvarta nuo 2009 m. padvigubėjo.

Skaityti daugiau

Šaldyti vitaminai – visus metus

Vasara baigėsi, o su ja ir šviežių uogų bei vaisių sezonas, lepinęs mus įvairiausiais skoniais ir vitaminais. Šių gėrybių ant mūsų stalo neturėtų stigti ir toliau, nes naujausios šaldymo technologijos leidžia skaniais, maistingais vaisiais bei uogomis džiaugtis visus metus.

Specialia labai greito šaldymo įranga žemoje temperatūroje užšaldyti vaisiai ir uogos puikiai išsaugo savo maistines savybes, vitaminus, skonį, kvapą, spalvą bei formą. Toks šaldymo būdas iš esmės taikomas pramonėje, nes namų sąlygomis kol kas neįmanomas.

Skaityti daugiau

Gamtos dėsniai nepavaldūs politikų norams

Gamta ir pasaulio rinkos kiša koją Lietuvos politikų norams išlaikyti stabilias kainas prieš įvedant eurą – žaliavos, įeinančios į kai kurių produktų sudėtį, brangsta ne procentais, o kartais.

Pavasarinės šalnos ir iškritęs sniegas gegužę pakando abrikosų žiedus ir sunaikino apie 80–90% būsimo derliaus Turkijoje. O kadangi Turkija patenkina maždaug du trečdalius pasaulio abrikosų poreikio, prognozuojama, kad abrikosai brangs kelis kartus.

Skaityti daugiau

Lietuvos gyventojai vartoja per mažai grūdinių produktų

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto atliktas Lietuvos gyventojų mitybos įpročių tyrimas atskleidė, jog kasdien grūdinius produktus (grūdų košes, grūdų dribsnius ir t.t.) vartoja itin mažai gyventojų – vos 14 proc. visų suaugusiųjų. Net 37,2 proc. respondentų šiuos produktus vartoja rečiau nei kartą per savaitę arba nevartoja visai.

Skaityti daugiau

Glikemijos indeksas – mada ar sveikatą lemiantis veiksnys?

Pastaruoju metu vis dažniau girdime kalbant apie maisto produktų glikemijos indeksą (GI) ir jo įtaką sveikai mitybai bei specialioms dietoms. Ar pieno, grūdų produktų, vaisių ir daržovių vertinimas pagal glikemijos indeksą tėra tik mada, atėjusi iš Vakarų, o gal jis turėtų rūpėti ne vien turintiems antsvorio ar sergantiems kokia nors liga, bet visiems žmonėms? Juolab kad Lietuvoje GI nėra tiriamas ir skelbiamas ant produktų pakuočių, nenustatyta jo žymėjimo reglamentacija.

Skaityti daugiau